Direct naar de inhoud van deze pagina

Hoe werkt het?

Diemenvoorelkaar.nl biedt de mogelijkheid om hulpvragers en hulpaanbieders met elkaar in contact te brengen en kan ook gebruikt worden om contact met buurtgenoten te leggen om samen iets te ondernemen. Enkele van de vele mogelijkheden zijn bijvoorbeeld klusjes in huis, boodschappen doen, taalles, tuinonderhoud, samen op stap of samen sporten.

Je kunt aanbieden om anderen te helpen maar ook vragen of iemand jou wil helpen. Dat kan voor één keer of voor meerdere keren gedurende langere tijd. Zowel particulieren als organisaties (zorg-, welzijns- en vrijwilligersorganisaties) kunnen gebruik maken van Diemenvoorelkaar.nl.
Op de website zie je snel voor wie je iets kunt betekenen of wie je kunt helpen.

Hoe werkt het?
Om gebruik te maken van Diemenvoorelkaar.nl meld je je eerst aan. Aanmelden is eenvoudig, vrijblijvend en gratis. Je kunt ook de praktische handleiding voor particulieren of handleiding voor organisaties bekijken. Daarna kun je een vraag en/of aanbod vinden op twee manieren:

  1. Plaats een vraag en/of aanbod. Door het slimme e-matchingssysteem van Diemenvoorelkaar worden vrijwilligers en organisaties in jouw buurt automatisch van jouw vraag op de hoogte gesteld. Hebben ze belangstelling, dan nemen ze contact met je op.
  2. Reageer op het aanbod en/of de vraag van vrijwilligers en organisaties. Er zijn al veel mensen en organisaties die hun diensten hebben aangeboden en wachten op een vraag in hun buurt. Spreekt de vrijwilliger of organisatie jou aan? Neem dan contact met hen op!

Vraag en/of aanbod gevonden?
Diemenvoorelkaar zorgt voor een veilige, betrouwbare en, indien gewenst, anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Nadat het eerste contact tot stand is gekomen kun je bepalen of- en hoe je verder wilt. Een kennismakingsgesprek is een logische vervolgstap. Hierin ontdek je of het klikt en kun je nadere afspraken maken.
 

Vragen?
Wil je eerst nog iets meer weten? Bekijk dan de veelgestelde vragen. Uiteraard staan wij ook altijd voor je klaar bij vragen. Neem hier contact met ons op.

LR_website_groot_klusser-hulpvrager_DSC3568-met tekst3