csrf
Diemen voor Elkaar logo
Diemen voor Elkaar

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Scouting Diemen is op zoek naar jonge mensen vanaf ca 20 jaar die graag met kinderen omgaan. Als speltakbegeleider organiseer je samen met andere jongeren iedere week een avond voor kinderen. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen. De vakanties slaan we over. Wel gaan we in de zomervakantie een week op zomerkamp. Met elkaar bedenken we de gekste activiteiten, en de begeleiding doet ook zonder de kinderen regelmatig leuke dingen. En eigenlijk kan het niet gek genoeg als het maar leuk, creatief, sportief of gewoon gek is. Lijkt je dit leuk ....en je hoeft echt geen scoutingervaring te hebben. Kom dan eens een avondje gezellig bij ons langs. Want misschien hebben we wel een klik!

Lees meer

structureel

Diemen Centrum, Overdiemerpolder

Activiteitenbegeleiding
Projectcoördinatie

Beschrijving

Scouting Diemen is op zoek naar jonge mensen vanaf ca 20 jaar die graag met kinderen omgaan. Als speltakbegeleider organiseer je samen met andere jongeren iedere week een avond voor kinderen. Er zijn verschillende leeftijdsgroepen. De vakanties slaan we over. Wel gaan we in de zomervakantie een week op zomerkamp.

Met elkaar bedenken we de gekste activiteiten, en de begeleiding doet ook zonder de kinderen regelmatig leuke dingen. En eigenlijk kan het niet gek genoeg als het maar leuk, creatief, sportief of gewoon gek is.

Lijkt je dit leuk ....en je hoeft echt geen scoutingervaring te hebben. Kom dan eens een avondje gezellig bij ons langs. Want misschien hebben we wel een klik!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

maandag

dinsdag

woensdag

vrijdag

zaterdag

Locatie

Diemen Centrum, Overdiemerpolder

Bijzonderheden

Geschikt voor MaS

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Evenementen & festivals
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Projectcoördinatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

's-Hertogenbosch, 's-Gravenhage, Schagen, Amsterdam, Rotterdam, Dronten, Deurne, Vlaardingen, Utrecht, Capelle aan den IJssel, Winterswijk, Barendrecht, Alblasserdam, Deventer, Culemborg, Dalfsen, Staphorst, Breda, Moerdijk, Roosendaal, Goes, Zuidplas, Amersfoort, Boxtel, Venray, Enschede, Doesburg, Sittard-Geleen, Maasdriel, Nijmegen, Hoorn, Alkmaar, Assen, Diemen, Overbetuwe, Noardeast-Fryslân, Haarlem, Heerenveen, Haarlemmermeer, Ridderkerk, Raalte, Rijssen-Holten, Noordenveld, Roermond

Jurist gezocht!

Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging is een vereniging voor patiënten en hun naasten. De primaire taak is om mensen met een depressie en hun naasten te ondersteunen, te informeren, onderling contact te faciliteren en hun belangen te behartigen. Onze leden worden door vele vrijwilligers bijgestaan. De Depressie Vereniging is bezig om haar structuur te versterken. We zijn daarom op zoek naar een jurist. Taken Kun jij zorgen dat de activiteiten van de Depressie Vereniging juridisch goed onderbouwd zijn en dat de vereniging haar juridische rechten en plichten nakomt? Kun jij ons pro-actief adviseren en helpen bij de uitvoering ervan? We denken hierbij bijvoorbeeld aan het checken van de statuten, het opstellen van een goed huishoudelijk reglement, adviseren bij lastige situaties over eventuele juridische risico’s, contracten met externen checken, zorgen dat de vereniging up to date is met huidige of nieuwe wetgeving, etc. Je zult voornamelijk met het bestuur en de landelijke coördinator samenwerken. Waar nodig zul je specifieke coördinatoren bijstaan. We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie. De tijdsbesteding zal waarschijnlijk variëren maar gemiddeld ongeveer 1-2u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? · Je hebt ervaring met juridische vraagstukken, bij voorkeur voor een vrijwilligersorganisatie · Je bent integer en kunt goed afstemmen, schrijven en prioriteren · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste · Je bent zorgvuldig, bent betrouwbaar en flexibel en kunt wanneer gevraagd een VoG overleggen Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan een reactie, je ontvangt dan een mailadres waar je je brief met motivatie en ervaring naartoe kunt sturen. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Structureel
Diemen

Reparateurs gezocht

RepairCafé Diemen

RepairCafé Diemen organiseert op de eerste zaterdagmiddag van de maand in Diemen Zuid (Buurthuis) en de tweede zaterdagmiddag in Centrum (Zorgcentrum De Diem) Repair Café. In de zomer houden we een stop van 2 maanden. Mensen kunnen met bijvoorbeeld een defect apparaat langskomen om dit te laten bekijken door een van de reparateurs. Deze vrijwilligers hebben meestal een technische of andere handvaardige achtergrond en zullen een poging doen tot reparatie. Dat lukt vaak. Zo helpen we de afvalberg te verminderen, kosten voor de gebruiker te beperken en dragen we bij aan duurzaamheid. Voor iedereen leerzaam. Omdat het Repaircafe steeds meer bezocht wordt zijn we op zoek naar nieuwe reparateurs. Wij bieden koffie en thee en gezelligheid. Als je een keer niet kunt komen helpen is dat overigens geen probleem. Ook met incidentele hulp zijn wij blij. Vele handen maken licht werk. Op 8 oktober heeft Repair Café Diemen op het Duurzaamheidsfestival de Duurzaamheidsprijs 2023 gewonnen! Zowel de juryprijs als de publieksprijs! Wij zoeken nieuwe reparateurs om ons gezellige team te versterken, wees welkom!

Structureel
Diemen

Maatschappelijke begeleiders gezocht!

VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Diemen zoekt Maatschappelijk Begeleider (Vrijwilliger)! Wanneer vluchtelingen in Nederland mogen blijven, mogen ze zich in een stad of een dorp gaan vestigen. Zo krijgen er ieder jaar ook een aantal vluchtelingen een plekje in Diemen toegewezen. Vind je het leuk om een vluchteling op te vangen en wegwijs te maken in de gemeente? En wil jij graag helpen bij een goede start en toekomst van vluchtelingen in Nederland? Dan is de rol van maatschappelijk begeleider iets voor jou! Wat ga je doen? • je begeleidt, ondersteunt en coacht vluchtelingen wanneer zij zich vestigen in een gemeente en een woning krijgen toegewezen; • je begeleidt bij de inschrijving in de gemeente en bij andere instanties; • je biedt praktische ondersteuning bij vragen rond financiën, gezondheidszorg, huisraad en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet en telefonie; • je maakt je cliënt wegwijs in de buurt en je begeleidt bijvoorbeeld bij het eerste contact met de buren; • je administreert gegevens in het cliëntregistratiesysteem en je overlegt met je teamleider; Wat vragen wij van jou? • je bent praktisch ingesteld, geduldig en beschikt over empathisch vermogen. • je bent in staat te stimuleren en motiveren; • je hebt minimaal mbo-niveau en je kunt met een computer werken; • je bent minimaal 1 dagdeel (4uur) per week gedurende een periode van een jaar beschikbaar, zodat wij onze cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon kunnen bieden; • je bent bereid trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden; • spreek je een vreemde taal? Dan is dat een pré; • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG); Wij bieden jou: Wij waarderen de inzet van onze vrijwilligers enorm. Daarom willen we ook iets voor jou betekenen: • een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief; • een inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen; • begeleiding door een professionele beroepskracht; • volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen; • een vrijwilligersbijdrage en reis- en onkostenvergoeding; Interesse? Heb je interesse om maatschappelijk begeleider te worden in Diemen? Neem dan contact op met teamleider Francien via een bericht op deze website. Stuur je telefoonnummer en ik bel je terug.

Structureel
Diemen

Jonge Diemenaar zoekt hulp bij schoolwerk

School's cool Amsterdam

Deze sportieve meid (13) is gek op sporten. Ze houdt van voetballen en zwemmen en droomt ervan later politieagent te worden. Voordat die droom uit kan komen is er nog wat werk aan de winkel. Ze heeft moeite met rekenen en taal en kan hierbij wat hulp gebruiken van een thuismentor. Wil jij deze sportieve leerling een uurtje per week helpen met schoolwerk en soms een balletje trappen? Meld je dan aan als thuismentor bij School’s cool Amsterdam. - Over School’s cool Amsterdam - School’s cool Amsterdam helpt leerlingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, wanneer hun omgeving hen dit even niet kan bieden. Op deze manier vergroot School’s cool de kansengelijkheid in het onderwijs. De stichting koppelt een leerling tussen de 9 en 14 jaar aan een thuismentor. Samen gaan ze een uurtje per week werken aan de schoolse vaardigheden, de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van de leerling. De persoonlijke begeleiding vindt plaats bij de leerling thuis of op school en het traject loopt voor een langere periode, zodat een persoonlijke band kan ontstaan. Naast de schoolopdrachten is er ook ruimte voor gezelligheid en persoonlijke aandacht. Iedereen kan thuismentor zijn. School’s cool Amsterdam begeleidt jou door middel van intervisies, trainingen en workshops. Daarnaast biedt School’s cool allerlei activiteiten aan voor de thuismentoren en organiseren ze uitjes om er samen met de leerlingen op uit te gaan en hun horizon te verbreden. School’s cool is bewezen succesvol. Sinds 1997 steunt de stichting kinderen in heel Nederland die uit dreigen te vallen als gevolg van onder andere lastige thuissituaties of leerachterstanden. Als thuismentor draag je bij aan het succes van een kind, zowel op school als daarbuiten. Wil jij je inzetten om de kansengelijkheid in het onderwijs te vergroten? Meld je aan als thuismentor! We zoeken vrijwilligers in Amsterdam, Diemen en Zaanstad. Kijk voor meer informatie op onze website www.schoolscoolamsterdam.nl of stuur een bericht.

Structureel
MaS
Diemen

Diemen Zuid schoon!

Harriët

Wil je samen de strijd aangaan tegen zwerfafval? Gecombineerd met gezelligheid? Halverwege of na afloop drinken we samen thee of koffie. Meld je dan s.v.p. aan en wil je aangeven hoe vaak jij zou willen lopen? (1x per maand, 1x per kwartaal of 2x per jaar). Bij het gemeentehuis kan je een prikstok, zakhouder en afvalzakken gratis ophalen. Wil je je ook aanmelden op de facebookgroep? Dat is makkelijk om te communiceren. De groep heet: Diemen Zuid schoon! Ik hoop je binnenkort te kunnen verwelkomen :-) Vriendelijke groeten, Harriët UPDATE!! Zaterdag 6 juli van 10 tot 12 uur gaan we starten. Tussendoor drinken we koffie en thee. We verzamelen bij Buurthuis van de flat Beukenhorst. De ingang zit op de hoek van de straat Boven Rijkersloot en het fietspad Eendenpad. Neem je jouw prikstok, zakhouder en evt. vuilniszak mee? Laat je weten of je meedoet (bvk op Facebook) en evt. wie je nog meer meeneemt?

Structureel
Diemen

Ria zoekt hulp bij verzorging koeien

Diemen voor Elkaar (Welzijn Diemen)

Voor Ria (62 jaar), wonend in Diemen Noord, met 15 melk koeien en nog wat jongvee zijn we opnieuw op zoek naar meerdere mensen die haar voor een bepaalde periode kunnen ondersteunen met het werk op de boerderij. Denk aan de verzorging van haar koeien en wat hand- en spandiensten. De zorg voor de koeien en het jongvee gaat 7 dagen per week door, wij hopen dat er meerdere mensen reageren (Nederlands sprekend) die bereid zijn 1 of meerdere dagdelen per week te kunnen helpen. De tijden zijn van 5:30 uur tot 8:30 uur of 's middags van 16:00 uur tot 19:00 uur maar als je alleen op andere tijden kunt en wel graag zou willen helpen, laat dit dan zeker weten. Dan kun je overleggen met Ria. Dus hou je van dieren/koeien en vind je het leuk om kennis te maken met het boerenleven, dan ontvangen wij graag een berichtje van jou!! En het mooie is, je kunt haar echt enorm helpen en je hebt tegelijkertijd heel veel lichaamsbeweging, echt een workout.

Structureel
Diemen, Amsterdam, Ouder-Amstel

Voorlezers gezocht voor kinderen (2-8 jaar)!

VoorleesExpress Amsterdam en Diemen

Lijkt het jou leuk om een gezin te helpen bij de taalontwikkeling en bij te dragen aan gelijke kansen voor ieder kind? Meld je aan als voorlezer! Je kunt voorlezen in Amsterdam, Ouder-Amstel, Diemen en Weesp. Als voorlezer word je gekoppeld aan jouw 'eigen' voorleesgezin. Je spreekt 20 keer een uurtje per week met ze af om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Thuis of in de bieb. Je brengt het kind in aanraking met mooie, grappige en spannende verhalen en stimuleert spelenderwijs leesplezier en de taalontwikkeling. Daarnaast begeleid je de ouder(s) om actief bij te dragen aan de verrijking van de taalomgeving van hun kinderen. Jouw rol is coachend en motiverend en je stimuleert de ouder(s) zo veel mogelijk zelf initiatief te nemen om thuis een taalrijke omgeving aan te bieden. De VoorleesExpress staat voor en tijdens het voorleestraject voor je klaar met training, persoonlijke begeleiding en tips! Geïnteresseerd? Aanmelden kan via: https://portal.voorleesexpress.nl/aanmelden/amsterdam/vrijwilliger. Na aanmelding nodigen wij je op korte termijn uit voor een online of fysieke groepsintake om kennis te maken en je meer te vertellen over het voorleestraject en wat je ervan kunt verwachten. Hopelijk tot snel!

Structureel
MaS