csrf
Diemen voor Elkaar logo
Diemen voor Elkaar

Adrie zoekt een wandelmaatje!

Adrie zoekt iemand om elke week een stukje mee te wandelen. Adrie is een vriendelijke man van 70 met een licht verstandelijke beperking. Hij is bezig met wat gewicht verliezen en ook voor zijn gezondheid loopt hij elke dag een stuk in zijn eigen buurtje. Zijn vrouw is lichamelijk niet in staat om met hem mee te lopen en hij mist dan toch de gezelligheid tijdens het lopen. Daarom wil hij graag 1 of 2x per week iemand om mee te wandelen.

Lees meer

structureel

Diemen Zuid

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Adrie zoekt iemand om elke week een stukje mee te wandelen. Adrie is een vriendelijke man van 70 met een licht verstandelijke beperking. Hij is bezig met wat gewicht verliezen en ook voor zijn gezondheid loopt hij elke dag een stuk in zijn eigen buurtje. Zijn vrouw is lichamelijk niet in staat om met hem mee te lopen en hij mist dan toch de gezelligheid tijdens het lopen. Daarom wil hij graag 1 of 2x per week iemand om mee te wandelen.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Diemen Zuid

Impact

Impactgebied

Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Diemen

Reparateurs gezocht

RepairCafé Diemen

RepairCafé Diemen organiseert op de eerste zaterdagmiddag van de maand in Diemen Zuid (Buurthuis) en de tweede zaterdagmiddag in Centrum (Zorgcentrum De Diem) Repair Café. In de zomer houden we een stop van 2 maanden. Mensen kunnen met bijvoorbeeld een defect apparaat langskomen om dit te laten bekijken door een van de reparateurs. Deze vrijwilligers hebben meestal een technische of andere handvaardige achtergrond en zullen een poging doen tot reparatie. Dat lukt vaak. Zo helpen we de afvalberg te verminderen, kosten voor de gebruiker te beperken en dragen we bij aan duurzaamheid. Voor iedereen leerzaam. Omdat het Repaircafe steeds meer bezocht wordt zijn we op zoek naar nieuwe reparateurs. Wij bieden koffie en thee en gezelligheid. Als je een keer niet kunt komen helpen is dat overigens geen probleem. Ook met incidentele hulp zijn wij blij. Vele handen maken licht werk. Op 8 oktober heeft Repair Café Diemen op het Duurzaamheidsfestival de Duurzaamheidsprijs 2023 gewonnen! Zowel de juryprijs als de publieksprijs! Wij zoeken nieuwe reparateurs om ons gezellige team te versterken, wees welkom!

Structureel
Diemen

Vogelliefhebber gezocht voor 91 jarige meneer

Diemen voor Elkaar (Welzijn Diemen)

Een meneer, 91 jaar, wonend in Diemen-Centrum vraagt of er iemand verstand heeft van volière vogeltjes. Hij heeft sinds kort wat kanaries en vinken om wat om handen te hebben. Daar zou hij graag een andere liefhebber voor vinden zodat hij er van kan leren en over kan praten. Ben jij die vogelliefhebber en lijkt het je leuk om met meneer kennis te maken, dan ontvangen we graag een reactie en je telefoonnummer.

Structureel
Diemen

Naar de speeltuin met 2 kinderen en hun vader

Markant, centrum voor Mantelzorgondersteuning Amsterdam

Voor een vader van 42 jaar uit Diemen zoeken wij een vrijwilliger die met hem en zijn kinderen naar buiten wil. Meneer is blind en heeft 2 kinderen. Hij wil heel graag met zijn kinderen op stap, maar kan dat niet alleen. Normaal mantelzorgt zijn vrouw voor hem en gaat zij mee, maar vanwege gezondheidsklachten lukt dat op dit moment niet. Meneer zou heel graag met zijn kinderen naar de speeltuin of het zwembad gaan. Ga jij gezellig met ze mee? Jullie kunnen samen overleggen welke dag en tijd. Vind jij het leuk om met dit jonge gezin op stap te gaan? Reageer dan snel op dit oproepje.

Project
Diemen

De bevers zoeken nieuwe stafleden!

Scouting Diemen

De bevers doen op zaterdag tussen 10.00 en 11.30 uur veel verschillende activiteiten samen, zoals een speurtocht lopen in het Diemerbos, sportieve spelletjes spelen, marshmallows roosteren boven een zelfgemaakt kampvuur, knutselen, hutten bouwen en koekjes bakken (en opeten!). We oefenen om samen te werken en écht naar elkaar te luisteren, maar maken vooral veel plezier. Als staflid (bege)leid je samen met een ander de groep met kinderen en bereid je de activiteiten voor. Lijkt jou dit leuk? Stuur dan een berichtje of mail naar bevers@scoutingdiemen.nl en kom gauw een keertje meekijken.

Structureel
MaS
Diemen

Maatschappelijk begeleider voor vluchtelingen

VluchtelingenWerk

VluchtelingenWerk Diemen zoekt maatschappelijk begeleiders. Wanneer vluchtelingen in Nederland mogen blijven, mogen ze zich in een stad of een dorp gaan vestigen. Zo krijgen er ieder jaar ook een aantal vluchtelingen een plekje in Diemen toegewezen. Als Maatschappelijke Begeleider help je vluchtelingen navigeren door de Nederlandse samenleving. Je biedt praktische hulp bij zaken als huisvesting, financiën en het aanvragen van benodigde voorzieningen. Door het geven van deze begeleiding ondersteun je de statushouder in de weg naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Lijkt je dit interessant? Dan is de rol van maatschappelijk begeleider iets voor jou! Wat ga je doen? • Je begeleidt, ondersteunt en coacht vluchtelingen wanneer zij zich vestigen in een gemeente; • Je begeleidt bij de inschrijving in de gemeente en bij andere instanties; • Je biedt praktische ondersteuning bij vragen rond financiën, gezondheidszorg, huisraad en contracten met leveranciers van gas, water, licht, internet en telefonie; • je maakt je cliënt wegwijs in de buurt en je begeleidt bijvoorbeeld bij het eerste contact met de buren; • je administreert gegevens in het cliëntregistratiesysteem en je overlegt met je teamleider; Wat vragen wij van jou? • je bent praktisch ingesteld, geduldig en beschikt over empathisch vermogen. • je bent in staat te stimuleren en motiveren; • je hebt minimaal mbo-niveau en je kunt met een computer werken; • je bent minimaal 1 dag (8uur) per week gedurende een periode van een jaar beschikbaar, zodat wij onze cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon kunnen bieden; • je bent bereid trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden; • spreek je een vreemde taal? Dan is dat een pré; • een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG); Wij bieden jou: Wij waarderen de inzet van onze vrijwilligers enorm. Daarom willen we ook iets voor jou betekenen: • een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief; • een inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen; • begeleiding door een professionele beroepskracht; • volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen; • een reis- en onkostenvergoeding; Interesse? Heb je interesse om maatschappelijk begeleider te worden in Diemen? Neem dan contact op met ons door een bericht te sturen of te mailen naar: diemen@vluchtelingenwerk.nl.

Structureel
Diemen

Hou jij van tuinieren? :)

Diemen voor Elkaar (Welzijn Diemen)

Vind jij het leuk om in de tuin te werken en mensen (voornamelijk senioren) te helpen die zelf niet meer de tuin kunnen onderhouden? Ben jij handig in de tuin? Het gaat om tuinklussen (max. 1,5 uur), denk aan onkruid wieden, snoeien, de heg knippen, bollen planten, etc. Je bepaalt zelf hoeveel tuinklussen per week je aanneemt (1 klus per week zijn we al blij mee ;)) en op welke dag je de klus gaat doen. Je werkt in principe zelfstandig in de tuin. - Je ontvangt een onkostenvergoeding voor het gebruik van je eigen tuingereedschap en je auto (mocht je met de auto naar een klus gaan). - De ouderen zijn altijd heel dankbaar voor de hulp en genieten daarna van een mooie tuin. - Je wordt onderdeel van een fijne gezellige vrijwilligersgroep dus je doet veel nieuwe contacten op. Heb jij:  een goede beheersing van de Nederlandse taal?  ben je handig in de tuin en vooral belangrijk: hou je van tuinieren?  affiniteit met de doelgroep senioren? Dan zijn we op zoek naar jou! Stuur ons een bericht met je telefoonnummer en we nemen contact met je op. --------------------------------------- Meer info over de organisatie: De Buurthulpdienst ondersteunt ouderen (75+), chronisch zieken en mensen met een lichamelijke beperking met als doel dat zij zo lang en prettig mogelijk thuis kunnen blijven wonen. De Buurthulpdienst kan helpen met allerlei vormen van praktische dienstverlening en persoonlijke ondersteuning. We ondersteunen o.a. bij: kleine klusjes in en om het huis, het onderhoud van de tuin, computerproblemen en begeleiding tijdens het wandelen of de boodschappen doen.

Structureel
Diemen

Gastvrije activiteitenbegeleider dagbesteding

Cordaan

Bent u een gastvrije persoon en vindt u het leuk om ouderen van de dagbesteding te ontvangen met een kopje koffie / thee / chocolademelk / cappucino en een heerlijk koekje? Maakt u graag een praatje en toont u graag belangstelling voor andere mensen? Er worden diverse activiteiten gedaan, misschien heeft u zelf ook een hobby of talent om met anderen uit te voeren en/of te leren en wilt u betekenisvol zijn in het bieden van een gezellige dag aan ouderen? Neem contact op en dan maken we graag verder kennis met u onder het genot van een kopje koffie!

Structureel
Diemen

Vrijwilliger gezocht voor dame in rolstoel

Diemen voor Elkaar (Welzijn Diemen)

Een mevr. 73 jaar, halfzijdig verlamd, zit in een rolstoel, wonend in het verzorgingstehuis in Diemen-Zuid, is op zoek naar een buddy/vrijwilliger die in het weekend met haar iets leuks zou willen ondernemen. Bijvoorbeeld samen naar een museum of ergens een hapje eten of drinken. Ze kan zelfstandig eten met 1 hand. Het is belangrijk dat je fysiek in staat bent om de rolstoel te duwen en dat je met haar meegaat met het rolstoelvervoer van de Wmo-taxi. Mevr. houdt van historie, kunst, klassieke muziek en volksmuziek. Lijkt het jou leuk om met mevrouw kennis te maken en kun jij de rolstoel duwen? Stuur dan een berichtje naar ons met je telefoonnummer zodat we jullie met elkaar in contact kunnen brengen.

Structureel