Chris

Zonder dat het je geld oplevert, word je er toch rijker van!

Santa Claus als klusser?

Zoals Santa Claus een kindervriend is, voelt Chris zich een grotemensenvriend die mensen verrast met het doen van klussen. Anders dan Santa Claus vertrekt hij daarna niet naar de noordpool maar werkt hij het hele jaar door hier in Diemen. Zo'n 4 à 5 klussen per week en hij kan terugzien op ruim vierhonderd klanten in de tien jaar dat hij hier nu klust.

"Na mijn pensioen wilde ik wat omhanden hebben, want stilzitten kan ik niet. Ik vind het prachtig om mensen te helpen en ik heb eigenlijk geen slechte ervaringen met lastige mensen. Het verrast me niet dat de vraag naar klussen veel voorkomt bij Diemenvoorelkaar. Het zijn de kleine klussen die het hem doen bij de mensen, heb ik gemerkt. Het is dankbaar werk en als mensen me vragen: wat krijg je nou van me, zeg ik vaak: geef me maar een hand."

Chris is een aantal jaar geleden al eens onderscheiden door de gemeente voor zijn vrijwilligerswerk. Hij heeft 45 jaar professioneel gewerkt als schilder en wordt volgend jaar 80 jaar, maar hij is nog goed gezond en zijn leeftijd is geen enkel bezwaar voor het kluswerk dat hij doet. In zijn tuin heeft hij een schuur vol gereedschap en hij neemt zijn eigen gereedschapskist mee naar de mensen.

"Soms duurt een klus wel wat langer en let ik niet zo op de tijd. Ik probeer altijd slimme oplossingen te bedenken als mensen met een klusprobleem zitten. Zo had een mevrouw eens een rolluik in een kast dat niet werkte. Ik heb al die latjes eruit gehaald en op een deur geplakt. Het zag er hetzelfde uit, maar nu kon de deur gewoon open gedaan worden. Mevrouw tevreden. Een moeder van een invalide man vroeg me eens een Ikea kast in elkaar te zetten. Ik kom bij de man boven en de man wijst me op vier plankjes. Daar kon ik niets mee. Later komt zijn moeder erbij en die wijst me in de kamer op het echte pakket en een hele voorraad schroeven en ander metaal. Ik was er uiteindelijk drie en half uur mee bezig."

Als handige mensen met een goed voornemen voor het nieuwe jaar bezig zijn, kan Chris ze aanraden om een hulpaanbod te plaatsen op Diemenvoorelkaar.nl. Zonder dat het je geld oplevert, word je er toch rijker van.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen