Direct naar de inhoud van deze pagina

Christie

Het is hier een drukke boel en een gezellige sfeer!

Wie is toch die Christie van het meldpunt van de Buurthulpdienst?

Als u de Buurthulpdienst van Diemenvoorelkaar belt zal het u opgevallen zijn dat u elke dag vriendelijk te woord gestaan wordt. U bent dan verbonden met een vrijwillige medewerker die één keer per week op het meldpunt haar of zijn best doet u goed te helpen.
Sinds januari 2018 is Christie zo'n medewerker. Wat voor iemand is een meldpuntvrijwilliger, wat beweegt haar en hoe bevalt het haar? Zij wil daar graag op ingaan.
"Sinds begin dit jaar ben ik met pensioen gegaan na een leven van werken in de verpleging. Geen eenvoudig werk, want ik werkte voorheen in een hospice, een verpleegvorm voor mensen voor wie het laatste stadium van het leven is ingezet. Zelf heb ik dit niet als zwaar ervaren, want het gaf veel voldoening. Ik heb dan ook besloten als vrijwilliger bij Markant, centrum voor mantelzorgers door te gaan met dit dankbare werk, maar dan voor mensen die thuis willen sterven."
"Daarnaast gaf ik me begin 2018 op voor één vaste ochtend per week meldpuntwerk bij de Buurthulpdienst. De eerste twee maanden werd ik daarvoor goed begeleid en ook dat werk spreekt me aan. Elke ochtend komen de telefoontjes van vooral 75+ers die een vrijwilliger nodig hebben voor een klusje of wat werk in de tuin, die zich opgeven voor een uitstapje of die gewoon graag even een luisterend oor nodig hebben voor kleine en grote problemen. Ik vind dat leuk werk in een prettige omgeving, want tegelijkertijd komen de vrijwilligers langs voor de afhandeling van hun klusjes.

Het is dan een drukke boel en een gezellige sfeer, maar de telefoontjes gaan altijd voor. De meldpuntmedewerkers moeten de vragen ook administratief verwerken en voor je het weet is de ochtend voorbij. Het omgaan met de abonnees en de vrijwilligers vind ik heel bevredigend en ik ga daar zeker mee door. Op dit moment komen we één meldpuntvrijwilliger tekort en ik kan iedereen, die zich tot het voorgaande aangesproken voelt, aanraden zich hiervoor op te geven. Je moet dan wel interesse hebben in mensen, dat is het belangrijkste. Je moet ook met de computer kunnen werken, maar daar word je goed voor ingewerkt. Het is beslist niet zwaar."

Als je zo met Christie praat, weet je gewoon dat zij beslist niet in het beruchte zwarte gat valt na haar professionele leven. Ze kan nu met haar man heerlijk genieten van veel vrije tijd en daarnaast geeft zij het leven maatschappelijk zin door haar vrijwilligerswerk.

Het kan niet anders of u voelt zich als abonnee van de Buurthulpdienst goed door haar geholpen en wellicht kunt u iemand in uw omgeving tippen ook meldpuntmedewerker te worden.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen