Direct naar de inhoud van deze pagina

Cindy

"Fijn dat ik een last van haar schouders heb kunnen nemen"

Vrijwilliger Cindy

Cindy is 21 jaar en studeert aan de Universiteit van Amsterdam. Na 3 jaar het gebruikelijke studieprogramma gevolgd te hebben, heeft zij voor nog een studiejaar gekozen om leuke extra vakken te volgen. Zij gaat gebarentaal leren en heeft gekozen voor een vak over de filosofie in Azië, Rusland en Afrika. Daarnaast werkt ze 2 dagen per week bij een biologische / ecologische supermarkt. Zij vindt het fijn om mensen te helpen en daarom doet zij vrijwilligerswerk bij het dovenontmoetingscentrum in Amsterdam én heeft ze zich aangemeld op de website van Diemenvoorelkaar.

Nadat ze een profiel had aangemaakt was er al snel sprake van een match! Ze vertelt: "momenteel help ik een mevrouw met het online bestellen van haar boodschappen bij de supermarkt. Zij kan dat niet zelf omdat zij niet beschikt over een computer en ze is ook niet meer in staat om boodschappen te doen. Als ze een nieuw boodschappenlijstje klaar heeft liggen belt ze me en ga ik langs met mijn laptop. We nemen samen het hele lijstje door en als ik nog tijd heb blijf ik een kopje thee drinken. Mevrouw vertelt dan over haar belevenissen en haar kijk op het leven. Het is prettig dat ik een last van haar schouders heb kunnen nemen. Voorlopig zal ik haar hiermee blijven helpen en zullen we nog heel wat gezellige momenten samen aan de thee zitten".

"De website Diemenvoorelkaar.nl biedt talloze mogelijkheden voor mensen die hulp nodig hebben én voor mensen die hulp willen bieden, het werkt snel en is heel toegankelijk! Kortom een aanrader voor elke Diemenaar!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen