Direct naar de inhoud van deze pagina

Evelien Brocks

"Ik vind dat het werkt!"

Evelien Brocks, Cliëntondersteuner MEE Amstel en Zaan

Evelien Brocks is een onafhankelijke cliëntondersteuner in Diemen en is werkzaam namens de organisatie MEE Amstel en Zaan. MEE is een organisatie die mensen met een lichamelijke beperking, chronische ziekte, niet aangeboren hersenletsel, autisme en/of mensen met een psychiatrische aandoening ondersteunt. Evelien brengt in kaart waar mensen als gevolg van hun beperking tegenaan lopen. Op het moment dat cliënten een kleine hulpvraag hebben, zorgt Evelien ervoor dat zij in contact komen met een vrijwilliger van Diemenvoorelkaar.

Tijdens de gemeentedag op 12 september 2015 heeft Evelien voor het eerst kennisgemaakt met de website van Diemenvoorelkaar. Na afloop van deze gezellige dag heeft zij een eigen profiel aangemaakt. Ze bekijkt wekelijks de website om te zien of er hulp aangeboden wordt en probeert hulpaanbieders met haar cliënten te matchen. Evelien nodigt beide partijen uit op kantoor, zodat zij op een veilige manier met elkaar kunnen kennismaken. Indien nodig blijft zij op de achtergrond betrokken.

Voordat Diemenvoorelkaar.nl werd opgezet werkte Evelien ook al met vrijwilligers, maar toen was het nog niet echt 'Diemens'. Nu is het Diemenaren voor Diemenaren en voor kleine klusjes is dit erg effectief. Ze ziet dat mensen bereid zijn om iets voor een ander te doen. Evelien ervaart Diemenvoorelkaar.nl als een fijne en laagdrempelige website waarbij je te allen tijde zelf de regie in handen houdt.

"Ik vind het zo cool van Diemenvoorelkaar.nl, je kunt jezelf voor 1 klein klusje aanbieden. Het is natuurlijk ook mogelijk om iemand vaker te helpen als het klikt. Het vergroot je netwerk!''

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen