Direct naar de inhoud van deze pagina

Laura

"Doen als je er tijd voor vrij kunt maken!"

Vrijwilliger Laura

"Waarom zou je het niet doen als je er tijd voor vrij kunt maken?"

Laura, 20 jaar en een gemotiveerde studente, ziet buiten haar studie en tijd met vrienden ook nog een kans om als vrijwilliger mensen in Diemen te helpen. Zij volgt twee studies aan de Universiteit van Amsterdam; Psychobiologie en Psychologie. Zij vindt het belangrijk dat ze niet alleen vanuit de theoretische invalshoek (uit de boeken) haar vak leert, maar het ook ervaart in de praktijk.

Haar belangstelling voor Diemenvoorelkaar werd gewekt door een folder die zij in de bus had gekregen. Met plezier begeleidt zij nu een jongen uit groep drie. Zij geeft hem bijles zodat hij goed kan meekomen in de klas. Hiernaast is zij nog actief bij stichting HVO- Querido, een organisatie voor maatschappelijke werk. Deze organisatie zocht een vrijwilliger via de website van Diemenvoorelkaar en Laura heeft zich hiervoor aangemeld. Nu is zij betrokken bij een stuk persoonlijke begeleiding.

Laura is enthousiast over haar vrijwilligerswerk. Haar vrienden vonden het daarentegen bijzonder dat ze haar tijd niet in betaald bijbaantje steekt. Maar ze vindt het logisch dat ze voor het vrijwilligerswerk niet betaald krijgt, de leuke ervaring is genoeg voor haar.

Laura vindt eigenlijk dat veel meer mensen vrijwilligerswerk zouden kunnen doen. Zij raadt alle jongeren aan om vrijwilligerswerk te gaan doen, niet alleen voor de leuke ervaring, maar het is ook goed voor je CV. Soms ziet ze op de site een aanvraag waarvan ze denkt dat één van haar vrienden zouden kunnen helpen. Dan stelt ze dat gelijk bij haar vrienden voor.

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen