Direct naar de inhoud van deze pagina

Margo van Oosterhout

"Diemenvoorelkaar is gericht op een kleinschaliger gemeente"

Margo van Oosterhout, Coördinator Organisatie Home-Start

Margo van Oosterhout is coördinator bij Home-Start. Home-Start is een organisatie die zich inzet voor de begeleiding van gezinnen die het moeilijk hebben op bepaalde gebieden en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan financiële of sociale problemen of moeite met de Nederlandse taal of in de opvoeding. Voor dit steuntje in de rug worden vrijwilligers ingezet. Home-Start heeft door heel Nederland verschillende vestigingen.

Home-Start maakt ook gebruik van de website Diemenvoorelkaar.nl. Inmiddels hebben zich al twee nieuwe vrijwilligers aangemeld die een stuk begeleiding in gezinnen willen verzorgen. Zo zie je hoe effectief de samenwerking tussen Diemenvoorelkaar en Home-Start kan zijn.

Een ander voordeel van het gebruik van de website kan het volgende zijn: een begeleider helpt een gezin met het leren van deNederlandse taal, maar merkt dat de ouders ook hulp nodig hebben in het omgaan met de computer. De begeleider kan hiervoor een nieuwe hulpvraag plaatsen op Diemenvoorelkaar.nl.

Margo vindt het handig dat Diemenvoorelkaar gericht is op een kleinschaliger gemeente, waardoor mensen sneller geneigd zijn iets voor elkaar te willen betekenen.

Margo raadt andere organisaties zeker aan om samen te werken met Diemenvoorelkaar!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen