Direct naar de inhoud van deze pagina

Michel

Via Diemenvoorelkaar.nl meegeholpen aan leuke activiteiten!

Michel is geboren in Zeeland en 4 jaar geleden voor zijn studie Algemene sociale wetenschappen aan de UvA naar Diemen gekomen. Het komende halfjaar rondt hij zijn bachelor af met een scriptie en gaat dat combineren met het leren van Arabisch.

Hij is een enthousiaste (amateur) voetballer, fan van Ajax! en houdt van koken. Van zijn Indische moeder heeft hij geleerd heerlijke rijsttafels klaar te maken. Zeker iedere maand eet hij met vrienden die dan kunnen genieten van zijn kookkunsten.

Ongeveer een jaar geleden besloot hij om in zijn vrije tijd vrijwilligerswerk te gaan doen. Al zoekende op internet kwam hij terecht bij de website van Diemenvoorelkaar.
Hij heeft een profiel aangemaakt en daaruit blijkt o.a. dat hij graag zijn kooktalent wil inzetten om mensen te helpen.

Michel krijgt veel reacties op zijn hulpaanbod, zelfs uit Sittard werd hij benaderd! Hij is ingegaan op een hulpvraag vanuit het Huis van de Buurt 't Kruidvat. Eén van de activiteiten daar is het organiseren van educatieve dagen voor kinderen van ongeveer 11 jaar. De kinderen gaan bijvoorbeeld op bezoek bij de politie of bij een advocatenkantoor en bij terugkomst in 't Kruidvat wordt tijdens de maaltijd besproken wat ze hebben geleerd. De kinderen bedenken zelf wat ze willen eten en doen in overleg met Michel zelf de boodschappen. Daarna kookt Michel samen met de kinderen. Een superleuke en leerzame activiteit!

Via de website werd Michel ook benaderd door een organisatie die initiatieven heeft ontplooid om voedselverspilling tegen te gaan. Bij supermarkten wordt voedsel opgehaald dat anders weggegooid zou worden. Met dit eten wordt een 3 gangen menu gekookt in een buurthuis. Michel heeft geholpen met het bereiden van het eten en met klaarzetten van de tafels, het opnemen van bestellingen en het uitserveren van het eten. Zeker 60 mensen genieten dan van een heerlijke maaltijd.

Hij is ook actief voor de Buurthulpdienst van Diemenvoorelkaar. Voor een oudere mevrouw heeft hij een aantal weken boodschappen gedaan toen haar zoon op vakantie was. Na het afleveren van de boodschappen bleef hij nog even gezellig kletsen. Het doet hem goed om te zien dat zij geniet van het bezoek!

“Ik zocht op internet naar vrijwilligerswerk in Diemen en kwam terecht bij de website van Diemenvoorelkaar”

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen