Direct naar de inhoud van deze pagina

Rob

"Leuk om mensen iets te leren!"

Vrijwilliger Rob

Rob is 62 jaar en is een actieve vrijwilliger bij Diemenvoorelkaar. Rob heeft veertig jaar bij de technische dienst voor het internationale bedrijf IBM gewerkt. Zeven jaar geleden ging hij minder werken, waardoor hij tijd beschikbaar kreeg die hij graag nuttig wilde besteden.

De ervaring die hij bij de technische dienst heeft opgedaan, zet hij in voor mensen die problemen hebben met hun computer of hulp nodig hebben bij het aansluiten van bijvoorbeeld een televisie of telefoon. Hij doet dit met veel plezier en maakt daar ook echt een uitje van. Rob vindt vrijwilligerswerk erg leuk, bij een aantal klanten komt hij al jaren over de vloer, waardoor hij een band met ze heeft opgebouwd.

Rob vindt het vooral leuk om mensen iets te leren, hij kan het probleem wel oplossen, maar het is ook fijn als iemand het volgende keer zelf kan.

Rob raadt anderen ook aan om vrijwilligerswerk te gaan doen. Hij merkt dat veel mensen die met pensioen gaan in een gat vallen. ''Maar het moet wel echt in je zitten en je moet wel iets doen waar je goed in bent''.

(Rob is inmiddels verhuisd naar een andere gemeente. Hij wil daar ook weer als vrijwilliger aan de slag, "want vrijwilligerswerk is gewoon heel leuk om te doen").

"Ik raad iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen!"

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen