Direct naar de inhoud van deze pagina

Yvonne

Vrijwilligerswerk is een zinvolle aanvulling in mijn leven!

Waarom word je vrijwiller? Yvonne weet het wel!

Nog maar pas wonend in Diemen, nu twee jaar geleden, meldde Yvonne zich meteen aan bij de Buurthulpdienst van Diemenvoorelkaar. In die tijd was zij werkzoekende. Ze vindt het logisch dat je je dan nuttig maakt voor de maatschappij en anderen in je directe omgeving helpt. Dat vrijwilligerswerk ook voordelen kan bieden als je werkt zoekt is voor haar bijzaak. Het zijn vooral ouderen die ze helpt. Ze doet “losse klussen”, wat neerkomt op het begeleiden van ouderen bij afspraken in het ziekenhuis of bij het doen van boodschappen. Soms valt ze in bij het begeleiden van uitjes zoals bij een bezoek van ouderen aan de pannenkoekenboot afgelopen zomer.

Boodschappen doen en meegaan naar het ziekenhuis is vaak meer dan praktische hulp. Boodschappen doen betekent ook helpen bij het opstellen van een lijstje en later helpen opbergen. Ook willen ze graag nog even hun verhaal kwijt. In het ziekenhuis moet er vaak lang worden gewacht, een gesprek is dan waardevol. Over de organisatie van Diemenvoorelkaar is Yvonne erg tevreden. Ze kan altijd een beroep doen op de vrijwilligers van het meldpunt en de coördinator van Diemenvoorelkaar.

In haar laatste baan was ze adviseur medische codes in een ziekenhuis, wat belangrijk is voor het goed uitvoeren van de zorgverzekering. Ze moest artsen en anderen adviseren hoe de diagnose en behandeling gecodeerd moesten worden. Ze vond het leuk werk, maar in het laatste ziekenhuis werd ze boventallig bevonden en raakte haar baan kwijt.

“In het ziekenhuis moet er vaak lang worden gewacht, een gesprek is dan waardevol.”

Nu heeft ze haar draai weer gevonden. Naast het vrijwilligerswerk is ze ook gitaar gaan spelen wat ze vroeger ook al deed. Met een paar akkoorden op de gitaar begeleidt ze zichzelf als ze melodieuze liedjes uit o.a. de zeventiger jaren zingt. Ze speelt tennis bij de vereniging ATVD en ze doet mee aan Meer Bewegen voor Ouderen via Cordaan. Ze raadt ouderen aan goed te blijven bewegen, want spieren die niet gebruikt worden verliezen snel kracht!

Yvonne ziet haar vrijwilligerswerk als een zinvolle aanvulling in haar leven!

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen