Direct naar de inhoud van deze pagina

MaS/Stage

De Maatschappelijke Stage (MaS) is een specifieke stage die gelopen wordt door alle middelbare scholieren van 14 tot 18 jaar. Het is vrijwilligerswerk: onbetaald iets doen voor een ander en tegelijkertijd werken aan je persoonlijke ontwikkeling tijdens de middelbare schoolperiode. Op die manier draagt iedereen als vrijwilliger, van jong tot oud, bij aan een betrokken samenleving. Zo wordt de kracht en kwaliteit van de samenleving optimaal benut. Daarnaast is het hartstikke leuk om iets voor een ander te doen.

Tijdens de stage geeft de vrijwilligersorganisatie, stichting, vereniging, buurt-, wijk- of burgerinitiatief begeleiding aan de leerling en de stage duurt maximaal 30 uur.

Stageplaats zoeken

Ben je een leerling uit het middelbaar onderwijs? Wil je graag een maatschappelijke stage in je woonplaats Diemen lopen? Dan kun je op deze site kijken of er een stageplaats is die bij jou past.

Stageplaats aanbieden

Je vertegenwoordigt een organisatie en je staat open voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs? Dan kunt je dit bij het registreren aangeven. Houdt er rekening mee dat de leerlingen zelf contact met je opnemen en dat je zelf goede afspraken maakt over hun aanwezigheid.