Direct naar de inhoud van deze pagina

Ontmoetingsbijeenkomsten Diemenvoorelkaar

13-1-2020

Geslaagde Ontmoetingsavond in de Omval op 27 november 2019.

Op woensdag 27 november vond wederom een zeer geslaagde Ontmoetingsavond plaats in het Grand Café Blauw in de Omval. Circa 25 inwoners uit Diemen werden hartelijk ontvangen door het team van Diemenvoorelkaar en konden plaatsnemen aan de gezellig versierde tafel in het midden. Onder het genot van een lekkere soep en rijkelijk belegde broodjes kon men alvast kennismaken met elkaar. Het programma ging daarna van start door een openingswoord van de coördinator van Diemenvoorelkaar, Amarens te Nijenhuis. Zij informeerde iedereen over de 2 onderdelen van Diemenvoorelkaar, de Buurthulpdienst en de website Diemenvoorelkaar.nl  Zij liet de website ‘live’ zien aan de deelnemers en vertelde over de diverse mogelijkheden van hulp vragen, hulp bieden en het zoeken naar sociale contacten via de website.

Na het openingswoord ging de groep van start met een kennismakingsronde. De microfoon ging de hele tafel rond en iedereen kon aangeven waarvoor hij of zij kwam die avond. Het zorgde meteen al voor verrassende verhalen en het ijs was gebroken. Daarna gingen de deelnemers uiteen naar verschillende hoekjes om nader kennis te maken. Er hing een zeer positieve sfeer en veel mensen hebben een afspraak gemaakt met een ander om iets te kunnen betekenen voor elkaar of om gezellig samen iets te ondernemen. Op naar de volgende Ontmoetingsavond in het voorjaar van 2020! Voor meer informatie bel naar: 020-3144700 of bezoek de website .

              

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

3-6-2019

Gezellige 'markt' van vraag en aanbod in de Omval op 8 mei 2019.

20190508_194606 - verkleind (1)

Op woensdag 8 mei had het team van Diemenvoorelkaar weer een gezellige avond georganiseerd in de Omval. Diemenaren konden met elkaar in contact komen op onze 'markt van vraag en aanbod'. Hulpvragers en hulpaanbieders én mensen die op zoek waren naar gezellige contacten waren in de gelegenheid elkaar te ontmoeten.

Het bleek een 'voetbalavond' te zijn, later op de avond zou Ajax in de halve finale van de Champions League tegen Tottenham spelen. Gelukkig weerhield dat de meeste aanmelders niet om te komen.

Bij binnenkomst werden de bezoekers ontvangen en voorzien van een button met naam en een programma boekje. Zij konden plaatsnemen aan een grote tafel zodat iedereen alvast kennis met elkaar kon maken. Alle gasten werden voorzien van pompoen-linzensoep met stokbrood en heerlijk belegde broodjes.

De opening van de avond werd verzorgd door Amarens te Nijenhuis, de coördinator van Diemenvoorelkaar. Zij heette alle aanwezigen van harte welkom en gaf een toelichting op het programma van de avond. Daarna liet ze zien hoe de website van Diemenvoorelkaar er uit ziet.

Na het eten werd de groep opgesplitst. Er werden twee groepjes met hulpvragers en hulpaanbieders gevormd, die zo eenvoudig contact met elkaar konden leggen.

In een gezellige zithoek kwamen de mensen bij elkaar die op zoek waren naar een maatje om bijvoorbeeld mee te gaan wandelen, winkelen, een ijsje eten etc.

Zo waren er bijvoorbeeld twee dames die allebei graag een museum wilden bezoeken of een concert wilden bijwonen (en dus niet alleen!) elkaar vonden. Zij hebben meteen een afspraak met elkaar gemaakt.

Ook was het heel mooi om te zien hoe een dame en een heer die elkaar een vorige keer bij de 'markt van vraag en aanbod' vonden, er deze avond ook weer waren om te laten zien hoe succesvol hun 'match' was geweest. Zij eten regelmatig bij elkaar en houden elkaar zo gezelschap, wat het leven voor hen beiden een stuk aangenamer maakt!

Hoewel niet iedereen deze avond een afspraak met een ander heeft kunnen maken, was de sfeer weer prima!

De vrijwilligers van Diemenvoorelkaar vonden het erg leuk om deze avond te begeleiden en aangezien de deelnemers positief reageerden op deze avond, zal er aan het einde van dit jaar weer zo'n avond worden georganiseerd.

Je bent daarbij van harte welkom!

IMG-20190509-verkleind

IMG-20190509-WA0011 IMG-20190509-WA0020 IMG-20190509-WA0032

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

29-11-2018

TERUGBLIK OP EEN GESLAAGDE MARKT VAN VRAAG EN AANBOD

Op 19 november jl. was het weer zover. Onder de kop "gezellige en 'handige' avond in de Omval" waren Diemenaren uitgenodigd voor een soort markt van vraag en aanbod in dienstverlening naar elkaar toe. Voor particulieren en op vrijwillige basis. Diemenvoorelkaar op zijn best. Een team van vrijwilligers stond ruim voor half zes al klaar voor de ontvangst met een soep- en broodmaaltijd. Ruim twintig deelnemers hadden zich opgegeven en schaarden zich rond een grote tafel.

20181119_184940KLEIN

De pompoensoep met linzen en de broodjes werden geserveerd en er ontstond haast als vanzelf een ongedwongen sfeer. Amarens, coördinator van Diemenvoorelkaar, medewerker van de Stichting Welzijn Diemen, heette iedereen welkom en gaf het startschot voor de kennismaking met elkaar. Welke vraag heb je of welk aanbod? De veertien vrouwen en zes mannen konden daar wel antwoord op geven. Zeven vragers zochten iemand die kleine klusjes zou kunnen doen en er bleken drie deelnemers die wel "klusjes doen" in het aanbod hadden. Er waren ook een aantal mensen die problemen met de computer hebben, waarvoor gelukkig één aanwezige zich aanbood. De overige deelnemers zochten een maatje. Iemand met wie ze eens kunnen praten of met wie ze een wandelingetje kunnen maken. Het "handelen" op de markt nam hierna een aanvang. De mensen die een maatje zochten maakten met elkaar kennis in een zithoek van de zaal. De klusaanbieders werden door klusvragers benaderd. Deelnemers die daaraan behoefte hadden werden geholpen met het aanmaken van een profiel op de website www.diemenvoorelkaar.nl.

Het bleef lang gezellig op deze markt, die nu voor de zevende keer is gehouden en halfjaarlijks wordt georganiseerd. De vrijwilligers die deze avond hebben georganiseerd, zijn daar zeer bedreven in geworden. Dat bleek ook uit de evaluatieformulieren die de deelnemers na afloop hebben ingevuld. Ze gaven gemiddeld een 8.1 voor deze goed georganiseerde avond. Vrijwel iedereen had een zinvol contact gelegd en kon ook nog eens tevreden terugzien op een gezellige avond. U bent van harte welkom de volgende keer!

IMG_0146

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

22-5-2018

Eerste impressie Ontmoetingsavond 16 mei 2018.

De ontmoetingsavond van 16 mei was weer geslaagd.. Hier een korte impressie.

Collage foto's 16 mei 2018

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

11-12-2017

NIEUWE CONTACTEN GELEGD TIJDENS ONTMOETINGSBORREL

Druk met elkaar in gesprek over interesses, favoriete eten, grootse dromen en verre reizen. Tal van onderwerpen kwamen voorbij tijdens de ontmoetingsborrel op 15 november in café Blauw in de Omval. Aan gespreksstof geen gebrek…

Nieuwsbrief 1

'Leuke open manier om met mensen in contact te komen, opvallend dat mensen heel snel op elkaar afstapten.'

'Initiatief om samen naar de film te gaan'

Nieuwsbrief 2

'Boven verwachting, gezellig gepraat'

'Ongedwongen opzet'

Nieuwsbrief 3

'Openingsspel voelde niet geforceerd omdat we zo vaak van gesprekspartner wisselden. Daarna was het makkelijk om op degene af te stappen met dezelfde interesses.'

'Super leuk, een goed middel voor nadere kennismaking'

Nieuwsbrief 4

'Het was een leuke avond, even wat anders. Leuk met mensen in contact te komen, mensen te leren kennen.'

'Veel discussie, leuk!'

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

23-03-2017: de kennismakingsbijeenkomst is succesvol verlopen!

Wat was het een leuke middag... er waren ruim 40 deelnemers en er zijn meer dan 20 matches tot stand gekomen. Geweldig!

Kennismakingsbijeenkomst Diemenvoorelkaar

Kennismakingsbijeenkomst Diemenvoorelkaar

Kennismakingsbijeenkomst Diemenvoorelkaar

20170316_151134

De kennismakingsbijeenkomst op 16 maart 2017 (blog door stagiaire Shannon geschreven):

Vorige week donderdag heb ik de derde kennismakingsbijeenkomst mogen meemaken van Diemenvoorelkaar. De dag stond in het teken van kennismaking met de buurtbewoners van Diemen die een hulpvraag of een hulpaanbod hebben. De gasten werden na ontvangst bediend met een lekker broodje en een koffie of thee. Het programma werd gestart met een vragenspel om te kijken wat de buurtbewoners met elkaar gemeen h ebben. Zo werden er bijvoorbeeld vragen gesteld als 'Wie in de zaal heeft er een huisdier?', 'Wie van jullie doet aan een sport?' of 'Heeft u een mobiele telefoon of iPad?'. Alle gasten kregen een groene en een rode kaart waarmee ze hun antwoord konden geven en ze kregen de kans om hun antwoord toe te lichten, zodat alle deelnemers meer te weten kwamen over de desbetreffende persoon.

Na het vragenspel werden de deelnemers gesplitst in twee groepen (maatjes/klusjes), afhankelijk van de opgegeven keuze. Hierbij gingen de deelnemers met elkaar aan tafel in gesprek en leerden zij elkaar kennen. Bij de maatjes-groep werd er gezocht naar matches om een keer op stap te gaan, te gaan wandelen of een film of theater te bezoeken. Bij de klusjes-groep ging het om mensen die hulp nodig hebben bij bepaalde klusjes en mensen die klusjes willen doen voor anderen. De gegevens van een leuk contact noteerde men in zijn of haar programmaboekje.

Ik vond het leuk om deze succesvolle dag mee te maken. Veel mensen hebben een of meerdere matches kunnen vinden dankzij deze bijeenkomst en dat was mooi om te zien. Naast de website van Diemenvoorelkaar is het fijn dat een bijeenkomst als deze bestaat. De volgende kennismakingsbijeenkomst zal in het najaar plaatsvinden. Voor degenen die geïnteresseerd zijn; meld je aan voor de nieuwsbrief van Diemenvoorelkaar: https://www.diemenvoorelkaar.nl/nieuwsbrief/inschrijven en houd de facebookpagina in de gaten voor meer informatie!

Hopelijk tot dan!

Groetjes,
Shannon

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

27-06-2016: tweede ontmoetingsbijeenkomst ook zeer geslaagd

De 2 e ontmoetingsbijeenkomst van Diemenvoorelkaar is een feit! Op 23 juni was iedereen welkom in het Huis van de Buurt 't Kruidvat. Terwijl de 1e keer de deelnemers door middel van 'speeddaten' met elkaar in gesprek waren, is nu gekozen voor een informele middag om elkaar beter te leren kennen. Er was gelegenheid om te sjoelen, te dobbelen of gewoon gezellig met een groepje bij elkaar aan tafel te kletsen. Natuurlijk was er weer een hapje en een drankje.

Het werd een gezellige middag en ook deze keer werden weer gegevens uitgewisseld en afspraken gemaakt om samen op stap te gaan!

De beide bijeenkomsten om sociale contacten op te doen zijn een groot succes geweest en daarom zal dit initiatief een vervolg krijgen na de zomer. Wij houden u op de hoogte!

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

31-05-2016: eerste ontmoetingsbijeenkomst een groot succes!

Donderdag 26 mei heeft de eerste 'Diemenvoorelkaar' ontmoetingsbijeenkomst plaatsgevonden voor mensen die sociale contacten willen opdoen. Ruim 30 Diemenaren zijn naar café Blauw in de Omval gekomen om kennis te maken met plaatsgenoten, die net als zij samen met anderen leuke activiteiten willen ondernemen of gewoon samen met iemand koffie willen drinken.

Door middel van 'speeddaten' kregen de bezoekers de gelegenheid elkaar beter te leren kennen. Na afloop van elke ronde werden er, in geval van een 'klik', gegevens uitgewisseld. Het werd een gezellige middag, de deelnemers waren enthousiast, er werd geanimeerd gepraat en er zijn leuke contacten tot stand gekomen.

Er is alweer een tweede bijeenkomst gepland op donderdag 23 juni om 14.30 uur in het Huis van de Buurt 't Kruidvat. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Diemenvoorelkaar tel. nummer: 020-3144700.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =