Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips

Wanneer je een bezoek brengt aan Diemenvoorelkaar.nl worden jouw gegevens en privacy door Diemenvoorelkaar beschermd en gewaarborgd (lees meer hierover in het privacy statement). Zelf kun je ook je steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig jouw wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruik maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Meer tips kun je vinden op http://www.nederlandveilig.nl/veiliginternetten/

Wanneer je via Diemenvoorelkaar.nl contact hebt gelegd met een persoon die hulp nodig heeft, is het verstandig om een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met jouw veiligheid van belang. Diemenvoorelkaar heeft de volgende tips voor je opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1
Wanneer je als particulier op zoek bent naar hulp, en je komt er op de website niet goed uit, of je wilt hierover persoonlijk contact, neem dan contact op met het team van Diemenvoorelkaar: 020-3144700. Samen komen we er vast uit.

Tip 2
Diemenvoorelkaar werkt met een referentiesysteem. Heeft een hulpaanbieder op jouw hulpvraag gereageerd? Bekijk dan altijd of deze persoon al bedankjes en/of referenties op Diemenvoorelkaar (of NLvoorelkaar.nl) heeft.

Tip 3
Wil je liever niet gelijk bij je thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de Brede HOED, het wijkcentrum, de bibliotheek of een café in de buurt. En neem een vriend of familielid mee naar het kennismakingsgesprek.

Tip 4
Vraag de vrijwilliger of professional om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 5
Bij professionele hulpaanbieders kun je vragen om het KvK-nummer en dit controleren op http://www.kvk.nl.
Het KvK-nummer wordt ook bij de inschrijving door het landelijke team van NLvoorelkaar gecontroleerd.

Tip 6 Vertrouw op jouw gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon bij je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 7
Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar en/of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 8
In sommige gevallen, zou je de hulpaanbieder kunnen vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Dit kan de hulpaanbieder bij de gemeente aanvragen. Lees meer hierover op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Tip 9
Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder. We zijn bereikbaar op telefoonnummer: 020-3144700 (maandag t/m donderdag van 09.30-12.30 uur) of mail naar: info@diemenvoorelkaar.nl